Pompe de caldura

Pompa de căldură - o alternativă eficientă a sistemelor tradiționale de încălzire

Energia regenerabilă devine tot mai populară în zilele noastre, iar panourile solare și pompele de căldură sunt două tehnologii cheie care ne ajută să o obținem în mod sustenabil. Propunem o gamă largă de pompe de căldură moderne pentru a îmbunătăți confortul termic, reducând costurile. Pentru a oferi cumpărătorilor dispozitive performante, am legat colaborări de succes cu cei mai renumiți producători, printre care Hitachi, Mitsubishi Electric și BAXI. 

Pompa de căldură este o alternativă eficientă a sistemelor tradiționale, deoarece preia energia termică din mediu exterior, chiar și atunci când temperatura este scăzută, și o distribuie în interiorul clădirii pentru a încălzi sau răci spațiul. În plus, pompele de căldură sunt de mai multe tipuri, în funcție de sursa din care este transferată căldura: aer-aer, aer-apă și sol-apă, fiecare cu avantajele sale specifice.

Pompele de căldură funcționează pe baza a două componente: evaporatorul și condensatorul. Evaporatorul preia căldura din mediul exterior și o transferă către lichidul refrigerant. Aceasta circulă apoi prin compresor, care comprimă lichidul de răcire ridicându-i temperatura. În cele din urmă, lichidul se condensează în condensator, iar căldura e transferată în clădire prin intermediul unui sistem de ventilație ori radiatoare. 

În comparație cu sistemele tradiționale, pompele de căldură prezintă mai multe avantaje:

  • Eficiență energetică ridicată. Pompele de căldură sunt mai eficiente energetic decât sistemele tradiționale, întrucât transferă până la trei ori mai multă căldură față de energia electrică consumată.

  • Economie financiară. Pe termen lung, acestea sunt o alegere mai economică decât sistemele tradiționale, deoarece consumă mai puțină energie electrică.

  • Durabilitate. Pompele de căldură sunt mai durabile decât sistemele tradiționale și nu necesită o întreținere complicată. 

  • Flexibilitate. Aceste dispozitive pot fi folosite atât pentru încălzirea, cât și pentru răcirea casei, întrucât sunt dotate cu supapă de inversare. 

  • Impact pozitiv asupra mediului. Pompele funcționează pe bază de energie regenerabilă, utilizând o cantitate mică de energie electrică și având emisii de carbon reduse.

Întrucât alegerea unei pompe de căldură este influențată de mulți factori, cum ar fi dimensiunea clădirii sau zona geografică ș.a., îți recomandăm ca înainte de cumpărarea unei pompe de căldură să te consulți cu specialiști Simplex pentru determinarea modelul potrivit necesităților tale.

Achitare in rate
Simplex service
Termeni conditii de livrare
Responsabilitatea sociala
Ai nevoie de instalator

Adăugat cu succes în wishlist

+373 79 02 02 06
Luni-vineri08:00 - 18:00
Sâmbătă08:00 - 16:00
DuminicăZi liberă
Introdu datele de contact și revenim cu un apel!