Centrale termice convenționale

Total: 6 poziții

Centrale termice convenționale cu boiler incorporat sau boiler extern

Descoperă diversitatea de centrale termice convenționale pe gaz disponibile pe Simplex. La noi, găsești o varietate de centrale termice potrivite pentru orice sistem de încălzire, inclusiv boilere indirecte și buffere care sporesc eficiența acestor cazane pe gaz.

Ce este o centrală termică pe gaz convențională?

Centrala termică convențională reprezintă o categorie importantă de echipamente folosite pentru încălzirea locuințelor și prepararea apei calde menajere (ACM). Centrala termică convențională pe gaz funcționează prin arderea gazului natural într-o cameră de combustie, generând căldură. Această căldură este transferată apei dintr-un schimbător de căldură, iar apoi apa încălzită este distribuită prin sistemul de încălzire al clădirii, cum ar fi radiatoarele sau sistemul de încălzire prin pardoseală. După ce cedează căldura în încăperi, apa se întoarce la centrală pentru a fi reîncălzită, menținând astfel ciclul. Dotate cu sisteme moderne de control, aceste centrale reglează automat arderea și transferul de căldură, asigurând astfel atât eficiență energetică, cât și confort. Gazele de ardere rezultate sunt evacuate în siguranță prin coșul de fum.

Tipuri de centrale termice convenționale

Există mai multe tipuri de centrale termice convenționale în funcție de modul în care sunt configurate și de scopul principal al utilizării lor:

Cazane conventionale pe gaz cu preparare ACM instant

Aceste cazane pe gaz sunt proiectate pentru a furniza apă caldă menajeră instantaneu, atunci când este necesară. Ele sunt echipate cu un schimbător de căldură special care încălzește apa rapid în timp ce aceasta trece prin sistem. Astfel, puteți deschide robinetul de apă caldă și imediat veți avea acces la apă caldă, fără a fi nevoie să așteptați. Aceste centrale sunt potrivite pentru locuințe mai mici sau pentru utilizatorii care doresc un acces imediat la apă caldă.

Centrale termice conventionale cu boiler încorporat

Aceste unități includ un boiler, adică un rezervor de apă caldă, încorporat direct în structura lor. În plus față de încălzirea locuinței, ele sunt capabile și să stocheze apă caldă pentru utilizarea ulterioară în băi, bucătărie și alte locuri unde este nevoie de apă caldă. Acest tip de centrală termică este potrivit pentru gospodăriile cu mai mulți membri sau pentru cei care doresc să aibă un stoc de apă caldă la dispoziție.

Centrale convenționale pentru boiler extern

Aceste centrale termice sunt proiectate să furnizeze căldură pentru încălzirea locuinței, dar nu au un boiler încorporat. În schimb, ele sunt conectate la un boiler separat, care poate fi amplasat în altă locație, precum o cameră tehnică sau o cămară. Aceasta permite flexibilitate în ceea ce privește dimensiunea și capacitatea boilerului, permițând utilizatorilor să aleagă un boiler care se potrivește nevoilor lor specifice de apă caldă menajeră.

Înaintea apariției tehnologiilor mai eficiente energetic, cum ar fi centralele termice cu condensare sau cele bazate pe surse regenerabile de energie, centralele termice convenționale erau folosite pe scară largă. Cu toate acestea, ele continuă să fie o opțiune viabilă pentru mulți oameni, în special în zonele în care sursele alternative de energie nu sunt la fel de accesibile sau eficiente. Este important să se efectueze întreținerea regulată a acestor centrale termice pentru a asigura funcționarea lor optimă și pentru a minimiza riscul de avarii sau scăderi semnificative de eficiență energetică.

Descoperă pe Simplex cele mai eficiente centrale termice convenționale de la producători renumiți, precum BAXI, VIESSMANN sau BAYMAK. Alege o centrală convențională și modernizează-ți sistemul de încălzire și ACM existent.

Achitare in rate
Simplex service
Termeni conditii de livrare
Responsabilitatea sociala
Ai nevoie de instalator

Adăugat cu succes în wishlist

+373 79 02 02 06
Luni-vineri08:00 - 18:00
Sâmbătă08:00 - 16:00
DuminicăZi liberă
Introdu datele de contact și revenim cu un apel!