Vase expansiune

Total: 44 poziții

Cumpără vas de expansiune pentru siguranța circuitelor sanitare

Dispunem de un vast sortiment de vase de expansiune, de diverse forme, volume și cu diferită destinație, inclusiv: vase de expansiune pentru sistemele de încălzire, pentru sistemele solare, vase de expansiune ACM și vase de expansiune universale. Pentru a putea oferi clienților noștri produse de calitate excepțională la cel mai avantajos preț, noi am încheiat acorduri de colaborare cu cei mai siguri producători, precum Ferro, Zilmet, Wilo, Danfoss ș.a. 

Vasele de expansiune sunt elemente primordiale ale sistemelor care funcționează pe bază de lichide, cum ar fi: sisteme de încălzire, de răcire, de apă caldă menajeră (ACM), dar și în alte aplicații industriale. Acestea au rolul de a compensa variațiile de volum ale fluidului determinate de variațiile de temperatură, astfel încât să asigure un echilibru optim între presiunea sistemului și presiunea atmosferică. 

Vasele de expansiune sunt fabricate din oțel sau alte materiale rezistente la coroziune și la presiuni ridicate; iar pentru protecție împotriva ruginei, majoritatea vaselor sunt acoperite la exterior cu vopsele speciale.

Vasele de expansiune pot fi de două tipuri: deschise sau închise. 

Vasele de expansiune deschise se folosesc extrem de rar, deoarece există riscul de contaminare a fluidului, se montează în sistemele de încălzire și răcire mici și simple.

Vasele de expansiune închise, la rândul lor, se clasifică după de elementul de separare a fluidelor:

  • vase de expansiune cu membrană - cele mai populare, funcționează cu ajutorul unei membrane elastice care separă fluidele de suprafața internă a vasului. Când fluidul din sistem se încălzește și se dilată, membrana se extinde și comprimă aerul din interiorul vasului, permițând sistemului să mențină o presiune constantă. 

  • vase de expansiune cu diafragmă -  similare celor cu membrană, dar folosesc o diafragmă flexibilă în loc de o membrană pentru a separa fluidele din interiorul vasului. Acestea sunt folosite în mod obișnuit în sistemele de răcire și de apă potabilă, datorită rezistenței mai înalte la coroziune.

  • vase de expansiune cu balon - puțin utilizate în prezent, deoarece sunt mai predispuse la uzură și au o durată de viață mai scurtă.

  • vase de expansiune hidraulice - utilizează un lichid hidraulic în loc de aer pentru a compensa variațiile de volum ale fluidului din sistem. Aceste vase de expansiune sunt utilizate în mod obișnuit în sistemele hidraulice, cum ar fi cele utilizate în mașini și echipamente industriale.

  • vase de expansiune pentru apă caldă - speciale pentru sistemele de apă caldă, sunt mai mici decât alte vase de expansiune și sunt concepute să compenseze variațiile de volum a apei calde menajere în timpul utilizării.

Cumpără tipul potrivit de vas de expansiune în funcție de nevoile specifice ale sistemului și asigură-i o performanță optimă și o durată de viață îndelungată.

Achitare in rate
Simplex service
Termeni conditii de livrare
Responsabilitatea sociala
Ai nevoie de instalator

Adăugat cu succes în wishlist

+373 79 02 02 06
Luni-vineri08:00 - 18:00
Sâmbătă08:00 - 16:00
DuminicăZi liberă
Introdu datele de contact și revenim cu un apel!