Aeroterme

Nu sunt produse în această categorie.

Aeroterma - un aparat de climatizare eficient

Aparatele de climatizare au un rol esențial în crearea unui mediu confortabil în locuințe, birouri și spații comerciale. Pentru sporirea confortului termic, tot mai des se optează pentru dispozitive precum aeroterma. La Simplex dispui de o gamă largă de aeroterme, precum și alte aparate pentru climatizare, inclusiv ventiloconvectoare, recuperatoare de căldură, convectoare electrice și perdele de aer toate la un preț avantajos.

Ce este o aerotermă?

O aerotermă este un dispozitiv electric de încălzire folosit pentru încălzirea rapidă a unui spațiu interior. Aeroterma funcționează prin suflarea aerului cald în încăpere, aer care este încălzit printr-un element de încălzire, de obicei o rezistență electrică metalică din ceramică. Aerul încălzit este apoi distribuit în încăpere fie prin convecție naturală, fie cu ajutorul unui ventilator. 

Modelele moderne de aeroterme sunt proiectate să fie mai eficiente din punct de vedere energetic, ceea ce poate ajuta la reducerea costurilor de încălzire. Unele modele includ termostate reglabile și funcții de programare, permițând un control mai bun asupra temperaturii și consumului de energie.

Tipuri de aeroterme

Aerotermele se împart în mai multe categorii, în funcție de sursa de energie utilizată, modul de operare și design, fiecare având propriile sale caracteristici și avantaje. Iată principalele tipuri de aeroterme:

 • Aeroterme electrice. Ele sunt cele mai populare și funcționează prin convertirea energiei electrice în căldură. Sunt ușor de instalat și de utilizat, fiind potrivite pentru încălzirea spațiilor mici sau medii.

 • Aeroterme pe gaz. Aceste aeroterme utilizează gazul ca sursă de căldură. Acestea sunt mai potrivite pentru încălzirea spațiilor mari, cum ar fi atelierele sau depozitele, datorită eficienței energetice superioare pentru volume mari de aer. 

 • Aeroterme ceramice. Utilizează elemente ceramice pentru încălzire, ceea ce le face mai sigure și mai eficiente energetic. Acestea sunt bune pentru spații rezidențiale sau de birou.

 • Aeroterme industriale. Concepute pentru spații mari și medii, cum ar fi halele industriale sau depozitele. Pot fi alimentate fie electric, fie cu gaz și sunt proiectate pentru a rezista în condiții dificile de lucru.

 • Aeroterme portabile. Acestea sunt ușor de mutat și pot fi folosite pentru încălzirea temporară a diferitelor spații. Sunt potrivite pentru ateliere, garaje sau pentru utilizare în construcții.

Avantajele aerotermelor

Fiecare tip de aerotermă are avantajele și dezavantajele sale.

 • Mobilitate. Aerotermele sunt dispozitive portabile, care pot fi mutate cu ușurință dintr-un spațiu în altul. 

 • Viteză de încălzire. Aerotermele pot încălzi o încăpere rapid, deoarece funcționează pe principiul convecției forțate. Aerul rece este aspirat în interiorul aerotermei, încălzit și apoi suflat înapoi în încăpere.

 • Încălzirea zonală. Aerotermele pot fi folosite pentru a încălzi doar o zonă specifică a unei încăperi, ceea ce poate ajuta la economisirea energiei.

 • Nivel scăzut de zgomot. Aerotermele moderne sunt relativ silențioase, ceea ce le face mai confortabile de utilizat.

 • Fără costuri de instalare. Aerotermele sunt dispozitive care nu necesită instalare complexă, de aceea sunt o opțiune mai accesibilă decât alte sisteme de încălzire.

Dezavantajele aerotermelor

 • Căldura se disipă rapid după deconectarea aparatului. Aeroterma nu are capacitatea de a menține căldura, precum radiatoarele, astfel aerul cald produs de aerotermă se ridică și se disipează rapid, lăsând încăperea să revină la temperatura inițială într-un timp scurt.

 • Consum ridicat de energie. Aerotermele pot consuma multă energie electrică, ceea ce duce la costuri mai mari la facturile de energie.

 • Uscarea aerului. Aerotermele usucă aerul, iar ca consecință pot apărea probleme respiratorii, cum ar fi uscăciunea nasului și a gâtului.

 • Potențiale pericole de incendiu. Aerotermele pot reprezenta un risc de incendiu dacă nu sunt utilizate în mod corespunzător. Este important să respectați instrucțiunile de siguranță furnizate de producător.

Alegerea unei aeroterme

Alegerea potrivită depinde de necesitățile specifice de încălzire, de dimensiunea și tipul spațiului care trebuie încălzit, precum și de considerente legate de eficiența energetică și de cost. Atunci când alegeți o aerotermă, este necesar de luat în considerare următoarele criterii:

 • Puterea. Puterea aerotermei determină suprafața pe care o poate încălzi. Pentru o cameră de dimensiuni medii, alegeți o aerotermă cu o putere de cel puțin 2000 de wați.

 • Tipul de rezistență. Există două tipuri principale de rezistențe utilizate în aeroterme: rezistențe ceramice și rezistențe metalice. Rezistențele ceramice sunt mai durabile și mai eficiente, dar sunt, de asemenea, mai scumpe. Rezistențele metalice sunt mai ieftine, dar sunt și mai puțin durabile.

 • Funcțiile suplimentare. Unele aeroterme au funcții suplimentare, cum ar fi funcția de ventilare, funcția de umidificare sau funcția de ionizare. Aceste funcții pot fi utile în anumite situații, dar pot crește și prețul aerotermei.

Utilizarea în siguranță a aerotermelor

Un aspect important care trebuie luat în considerare atunci când se utilizează aerotermele este siguranța. Este esențial să se asigure o ventilație adecvată pentru a preveni acumularea de gaze sau emisii nocive, mai ales în cazul celor pe gaz. De asemenea, trebuie să fie instalate și utilizate conform instrucțiunilor pentru a evita riscul de incendiu sau de arsuri. Pentru a utiliza aerotermele în siguranță, trebuie urmate următoarele instrucțiuni:

 • Nu se lasă aeroterma nesupravegheată atunci când este în funcțiune.

 • Nu se acoperă aeroterma cu obiecte.

 • Nu se așează aeroterma în apropierea obiectelor inflamabile.

 • Nu se utilizează aeroterma în spații închise sau cu ventilație slabă.

 • Dacă aeroterma se supraîncălzește, trebuie să fie oprită imediat și deconectată de la rețea.

În concluzie, aerotermele reprezintă o soluție excelentă pentru cei care caută o metodă eficientă și rapidă de încălzire a spațiilor. Te invităm să explorezi colecția noastră de dispozitive pentru sporirea confortului termic. Fie că ai nevoie de un aparat de aer condiționat sau de un aparat de climatizare, la Simplex vei găsi soluția de încălzire care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Achitare in rate
Simplex service
Termeni conditii de livrare
Responsabilitatea sociala
Ai nevoie de instalator

Adăugat cu succes în wishlist

+373 79 02 02 06
Luni-vineri08:00 - 18:00
Sâmbătă08:00 - 16:00
DuminicăZi liberă
Introdu datele de contact și revenim cu un apel!