Cazane pe combustibil solid cu încărcare manuală (fără buncher)

Total: 4 poziții

Cazan pe combustibil solid cu încărcare manuală la preț foarte avantajos

Cauți un cazan pe combustibil solid? La Simplex propunem o gamă diversă de cazane pe combustibil solid pentru un sistem de încălzire și ACM (apă caldă menajeră) eficient și durabil. Fie că ai nevoie de cazan pe combustibil solid cu încărcare manuală sau cu încărcare automată, la noi vei găsi cele mai bune soluții de la producători precum AERFILD, METAL-FACH, TERMODINAMIK.

Ce este un cazan pe combustibil solid?

Cazan pe combustibil solid cu încărcare manuală și fără sistem automat de alimentare cu combustibil (buncher) reprezintă o opțiune tradițională și eficientă pentru încălzirea și producerea de apă caldă menajeră în spațiile rezidențiale sau industriale. Acest tip de cazan este cunoscut pentru fiabilitatea lui și pentru faptul că poate funcționa cu diverse tipuri de combustibili solizi, precum lemnul, cărbunele sau peleți. Termenul "buncher" se referă de obicei la un dispozitiv sau un mecanism automat de alimentare cu combustibil. Prin urmare, un cazan "fără buncher" indică faptul că acesta nu dispune de un sistem automat de alimentare a combustibilului.

Unul dintre aspectele definitorii ale acestor cazane  este încărcarea manuală  în camera de ardere a combustibilului solid. Acest lucru înseamnă că utilizatorul trebuie să alimenteze în mod regulat cazanul pentru a menține flacăra și temperatura constantă. În funcție de capacitatea cazanului și de tipul de combustibil folosit, acest lucru poate fi necesar de mai multe ori pe zi. 

Aceste cazane au o eficiență energetică bună, deoarece permit controlul direct al cantității de combustibil introdus în cuptor. Cu atenție și experiență, utilizatorii pot ajusta cantitatea de combustibil în funcție de necesitățile lor de încălzire.

Principiul de funcționare al unui cazan pe combustibil solid cu încărcare manuală

Cazanele pe combustibil solid cu încărcare manuală funcționează în mod similar cu alte cazane pe combustibil solid. Procesul implică introducerea combustibilului solid în camera de ardere a cazanului, aprinderea acestuia și reglarea fluxului de aer pentru a menține o temperatură constantă în interiorul cazanului. Pe măsură ce combustibilul se arde, căldura generată este transmisă în sistemul de încălzire sau într-un schimbător de căldură, unde apa este încălzită și distribuită în întreaga casă.

Avantajele unui cazan pe combustibil solid

  • Economie de combustibil. În anumite condiții, utilizarea cazanelor pe combustibil solid poate fi mai economică decât sistemele de încălzire cu combustibili lichizi sau gaze naturale.

  • Independența energetică. Cazanele pe combustibil solid oferă independență energetică, deoarece nu sunt dependente de alimentarea cu electricitate sau de furnizorii de gaze naturale. Acest lucru este util în zonele izolate sau în caz de întrerupere a energiei electrice.

  • Durabilitate. Cazanele pe combustibil solid sunt cunoscute pentru durabilitatea lor și pot funcționa eficient timp de mulți ani, cu întreținere corespunzătoare.

Cu toate acestea, este important de menționat că utilizarea cazanelor pe combustibil solid cu încărcare manuală necesită o muncă manuală constantă pentru alimentarea cu combustibil și pentru menținerea eficienței acestora. De asemenea, acestea emit cenușă și fum, ceea ce necesită un sistem adecvat de evacuare a gazelor de ardere și curățarea periodică a cazanului.

Cazanele pe combustibil solid cu încărcare manuală sunt utilizate adesea în zonele rurale sau în locațiile unde accesul la gaze naturale este limitat. De asemenea, sunt populare în rândul celor care preferă o sursă de încălzire mai tradițională sau au acces la combustibil solid ieftin.

Te invităm să descoperi cele mai eficiente echipamente pentru sisteme de încălzire și ACM, inclusiv cazane pe gaz sau cazane pe combustibil solid, precum și accesorii necesare acestora. Cumpără și instalează un cazan pe combustibil solid și modernizează-ți sistemul de încălzire.

Achitare in rate
Simplex service
Termeni conditii de livrare
Responsabilitatea sociala
Ai nevoie de instalator

Adăugat cu succes în wishlist

+373 79 02 02 06
Luni-vineri08:00 - 18:00
Sâmbătă08:00 - 16:00
DuminicăZi liberă
Introdu datele de contact și revenim cu un apel!