Perdele de aer

Total: 5 poziții

Perdea de aer - dispozitiv eficient pentru climatizarea spațiilor

La Simplex, oferim o gamă vastă de sisteme de condiționare și ventilare, incluzând aparate de aer condiționat, ventiloconvectoare, aeroterme și perdele de aer, care sporind confortul termic vor îmbunătăți semnificativ calitatea mediului în care trăiești sau lucrezi.

Ce este o perdea de aer?

O perdea de aer este un dispozitiv de climatizare utilizat pentru a crea o barieră invizibilă de aer între două spații diferite, cu temperaturi diferite. Funcționează prin suflarea unui curent puternic de aer, de obicei la partea superioară a unei uși sau a unei deschideri, împiedicând astfel transferul de aer între exterior și interior. Acest lucru poate ajuta la menținerea temperaturii interioare, reducând pierderile de căldură sau de aer rece și prevenind intrarea particulelor, insectelor sau poluării din exterior.

Tipuri de perdele de aer electrice

Perdelele de aer sunt disponibile în diferite dimensiuni și modele, pentru a se potrivi nevoilor specifice ale fiecărui spațiu. Cel mai comun tip de perdea de aer este perdeaua de aer electrică, care poate fi:

  • Perdea de aer cald. Este folosită pentru a împiedica pătrunderea aerului rece într-un spațiu, aceasta poate fi alimentată fie electric, fie cu apă caldă.

  • Perdea de aer rece. Este folosită pentru a împiedica pătrunderea aerului cald în interiorul unui spațiu. Ea este alimentată electric sau cu apă rece.

  • Perdea de aer neutru. Acest dispozitiv nu produce nici aer cald, nici aer rece ci doar formează o barieră de aer, folosită în principal pentru a împiedica pătrunderea insectelor sau a prafului.

Avantajele unei perdele de aer

Montarea unei perdele de aer oferă o multitudine de avantaje, printre care:

  • Eficiența energetică. Unul dintre cele mai mari avantaje ale perdelei de aer este capacitatea de a reduce pierderile de căldură sau de răcire. În spații cu trafic intens, unde ușile sunt deschise frecvent, perdelele de aer ajută la menținerea temperaturii constante, reducând astfel necesarul de încălzire sau răcire și, implicit, costurile energetice.

  • Confort termic sporit. Perdeaua de aer asigură un mediu interior mai confortabil prin prevenirea intrării curenților de aer rece și a fluctuațiilor de temperatură. Acest lucru este vital în locații cum ar fi magazinele, restaurantele sau birourile, unde confortul clienților și angajaților este esențial.

  • Calitatea aerului și igienă. Prin blocarea intrării poluanților, a prafului și a insectelor, perdelele de aer contribuie la menținerea unei calități superioare a aerului în interior. Aceasta este o caracteristică importantă în zonele urbane sau industriale, unde calitatea aerului exterior poate fi compromisă.

Domenii de utilizare a perdelelor de aer

Perdelele de aer sunt frecvent utilizate în magazine, restaurante, clădiri de birouri și alte locații comerciale sau industriale, unde deschiderea frecventă a ușilor influențează controlul climatului interior.

În sectorul industrial, perdelele de aer sunt utilizate pentru a menține condiții de temperatură controlată în zone precum depozitele frigorifice, halele de producție sau spațiile de depozitare a produselor sensibile la temperatură. Aceste perdele de aer ajută la păstrarea condițiilor optime de temperatură și umiditate, reducând astfel riscul de deteriorare a bunurilor stocate.

În sectorul comercial, perdelele de aer sunt utilizate pentru a asigura confortul clienților în timp ce intră sau părăsesc un magazin, restaurant sau clădire comercială. Ele ajută la menținerea aerului curat și la prevenirea pătrunderii insectelor sau poluării în spațiul interior, fără a crea bariera unei uși fizice.

În sectorul rezidențial, perdelele de aer pot fi folosite în spații precum garaje, ateliere sau verande. Ele pot ajuta la menținerea unei temperaturi confortabile și la prevenirea pătrunderii insectelor sau a prafului.

Cum alegi o perdea de aer electrică?

Atunci când este necesar de ales o perdea de aer, este important de luat în considerare următoarele criterii:

  1. Dimensiunea. Perdeaua de aer trebuie să fie suficient de mare pentru a acoperi complet zona pe care doriți să o protejați.

  2. Puterea. Perdeaua de aer trebuie să aibă suficientă putere pentru a crea o barieră de aer eficientă.

  3. Funcțiile. Perdeaua de aer poate avea o serie de funcții suplimentare, cum ar fi termostat pentru controlul automat al temperaturii sau al umidității.

Perdeaua de aer este mai mult decât un simplu accesoriu; este o componentă esențială în gestionarea modernă a spațiilor, oferind un echilibru perfect între confort, calitatea aerului și eficiență energetică.

Dacă dorești să experimentezi toate beneficiile unei perdele de aer eficiente, îți recomandăm să explorezi gama variată de opțiuni pentru controlul temperaturii din interiorul spațiului tău, oferite de Simplex. Aici vei găsi aparate de aer condiționat sau sisteme de climatizare adaptate nevoilor tale specifice. Transformă-ți mediul într-un loc mai confortabil și mai economic împreună cu Simplex!

Achitare in rate
Simplex service
Termeni conditii de livrare
Responsabilitatea sociala
Ai nevoie de instalator

Adăugat cu succes în wishlist

+373 79 02 02 06
Luni-vineri08:00 - 18:00
Sâmbătă08:00 - 16:00
DuminicăZi liberă
Introdu datele de contact și revenim cu un apel!