Recuperatoare de căldură

Total: 1 poziții

Recuperatoare de căldură - soluții eficiente pentru economisirea energiei

Simplex oferă o diversitate de opțiuni eficiente pentru climatizare și ventilare, inclusiv aparate de aer condiționat, ventiloconvectoare, chilere, aeroterme sau recuperatoare de căldură. Toate dispozitivele pentru climatizare sunt produse de către branduri renumite, cu o reputație impecabilă, precum Sonniger, Tesy, Mitsubishi Electric, Actionclima sau Aux.

Ce este un recuperator de caldura?

Un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, sau mai simplu recuperatoarele de căldură, sunt dispozitive care transferă căldura din aerul evacuat din încăperi în aerul proaspăt care este introdus. Fiind o tehnologie de ultimă generație în sistemele de climatizare și ventilare acestea oferă soluții inovatoare pentru conservarea energiei în diverse domenii, de la spațiile rezidențiale la cele industriale. Un astfel de sistem de ventilație cu recuperator de caldura este foarte util în special în procesele industriale unde căldura reziduală poate fi recaptată și reutilizată, reducând astfel consumul de energie necesar pentru încălzirea sau răcirea aerului din interior.

Principiul de funcționare al unui recuperator de căldură în sistemul

Principiul de funcționare al unui recuperator de căldură este simplu. Aerul evacuat din încăpere trece printr-un schimbător de căldură, unde cedează căldura aerului proaspăt care este introdus, fără ca să se amestece aceste două fluxuri de aer. Acest lucru se realizează prin intermediul unui schimbător de căldură, care poate fi de tip tubular, plăci sau un alt design. 

Eficiența unui recuperator de căldură se exprimă prin raportul dintre cantitatea de căldură transferată și cantitatea de căldură inițială. Eficiența recuperatoarelor de căldură variază în funcție de tipul de recuperator, de dimensiunea acestuia și de diferența de temperatură dintre aerul evacuat și aerul proaspăt.

Sistemele de ventilație cu recuperator de căldură

Sistemele de ventilație cu recuperator de căldură sunt de două tipuri: centralizate și descentralizate.

  • Recuperator de căldură descentralizat 

Recuperatoarele de căldură descentralizate sunt sisteme independente, proiectate pentru a fi utilizate în zone specifice ale unei clădiri industriale sau rezidențiale. Acest tip de recuperatoare deseori sunt percepute ca ”recuperator de caldura pentru apartament”. Spre deosebire de sistemele centralizate, recuperatoarele descentralizate nu necesită o rețea extinsă de conducte sau canale, ceea ce le face potrivite pentru aplicații în spații limitate.

  • Recuperator de căldură centralizat 

Recuperatoarele de căldură centralizate, datorită naturii lor complexe, sunt concepute pentru a gestiona și redistribui căldura la nivelul întregii clădiri sau instalații industriale. Aceste sisteme colectează căldura reziduală de la diverse procese sau zone și o redirecționează către locuri unde este necesară, cum ar fi sistemele de încălzire, de apă caldă sau pentru alte procese industriale, nu doar încălzirea aerului care este adus din afară. Prin natura lor centralizată, aceste recuperatoare necesită o infrastructură de distribuție mai complexă, inclusiv rețele de conducte și canale pentru transportul eficient al căldurii recuperate. Avantajele lor includ o mai bună eficiență la scară largă și capacitatea de a gestiona cantități mari de căldură reziduală. Ele sunt potrivite pentru clădiri mari, complexe industriale și alte aplicații unde există o cerere constantă și semnificativă de energie termică. Recuperatoarele de căldură centralizate reduc semnificativ costurile energetice la nivel de întreprindere.

Avantajele unui sistem de ventilație cu recuperator de căldură

Instalarea unui sistem de ventilare cu recuperator de căldură (sau unitate de recuperare a căldurii) într-o clădire poate oferi mai multe avantaje semnificative. Iată câteva dintre acestea:

  • Economii de energie. Un astfel de sistem permite reciclarea căldurii din aerul evacuat al clădirii către aerul proaspăt de admisie. Acest lucru ajută la reducerea costurilor de încălzire în sezonul rece și de răcire în sezonul cald, deoarece este necesară mai puțină energie pentru a menține temperatura interioară dorită.

  • Calitatea aerului interior. Aceste sisteme ajută la menținerea unei calități ridicate a aerului interior prin eliminarea poluanților, a umidității excesive și a mirosurilor din aerul evacuat. Acest lucru poate contribui la creșterea confortului și a sănătății ocupanților clădirii.

  • Controlul umidității. Aceste sisteme nu doar mențin un nivel adecvat de umiditate, ci contribuie și la prevenirea problemelor de sănătate asociate cu umiditatea excesivă reducând condensul și a igrasia, prevenind astfel deteriorarea materialelor de construcție și dezvoltarea problemelor legate de mucegai.

  • Funcționare silențioasă. Sistemele de ventilare cu recuperator de căldură sunt, în general, mai silențioase decât ventilatoarele tradiționale de aerisire, ceea ce contribuie la un mediu interior mai liniștit și mai confortabil.

  • Universalitate. Recuperatoarele de căldură pot fi utilizate în diferite tipuri de clădiri, inclusiv case, apartamente, birouri, spații comerciale și industriale.

Recuperatoarele de căldură reprezintă o soluție eficientă nu doar pentru economisirea energiei, ci și pentru îmbunătățirea semnificativă a calității aerului interior. Te invităm în showroom-urile Simplex să descoperi cele mai recente dispozitive pentru ventilare și climatizare, care îți vor ridica nivelul de confort!

Achitare in rate
Simplex service
Termeni conditii de livrare
Responsabilitatea sociala
Ai nevoie de instalator

Adăugat cu succes în wishlist

+373 79 02 02 06
Luni-vineri08:00 - 18:00
Sâmbătă08:00 - 16:00
DuminicăZi liberă
Introdu datele de contact și revenim cu un apel!