Centrale termice în condensație

Centrale termice în condensație la preț avantajos cu livrare

Cauți un cazan pe gaz cu condens? Îți propunem o gamă variată de centrale termice în condensație moderne și foarte eficiente. Aici găsești cele mai diverse centrale termice pentru sisteme de încălzire ACM, inclusiv centrale termice în condensație, centrale termice convenționale și accesorii pentru centralele termice. Pentru a oferi cele mai econome cazane pe gaz noi colaborăm cu producători perecum BAXI, VIESSMANN, BAYMAK și alții.

Ce înseamnă centrala termică în condensație?

Centrala termică în condensație reprezintă o tehnologie avansată în domeniul sistemelor de încălzire și apă caldă menajeră (ACM). Aceste centrale diferă de centralele termice tradiționale prin modul în care utilizează energia, fiind mult mai eficiente din punct de vedere energetic.

Principiul de funcționare al unui cazan pe gaz cu condens se bazează pe recuperarea căldurii pierdute în cazul centralelor termice convenționale. În centralele tradiționale, gazele de ardere, care sunt evacuate prin coșul de fum, conțin o cantitate semnificativă de căldură care se pierde în atmosferă. În schimb, un cazan în condensație recuperează această căldură prin răcirea gazelor de ardere până la punctul în care se condensează, eliberând căldura latentă.

Acest proces de condensare permite centralei termice în condensație să atingă un randament energetic de până la 90-98%, comparativ cu 70-80% în cazul centralelor tradiționale. Astfel, consumul de combustibil este redus, ceea ce duce la costuri mai mici pentru încălzire și la o amprentă de carbon mai redusă.

Centralele în condensație pot utiliza diferite tipuri de combustibili, inclusiv gaz natural sau GPL. Sunt echipate cu schimbătoare de căldură de înaltă eficiență, sisteme de control avansate și, de multe ori, sunt compatibile cu tehnologii regenerabile, cum ar fi panourile solare.

Un alt avantaj al centralelor termice în condensație este dimensiunea redusă și instalarea relativ simplă, ceea ce le face potrivite atât pentru locuințe noi, cât și pentru modernizarea sistemelor de încălzire existente. Totuși, pentru a funcționa eficient, acestea necesită un sistem de evacuare a gazelor adaptat și un sistem de încălzire compatibil cu temperaturile mai mici ale apei de încălzire.

În concluzie, centralele termice în condensație reprezintă o soluție eficientă și ecologică pentru încălzirea locuințelor, oferind economii semnificative de energie și costuri reduse pe termen lung.

Cumpără de la Simplex centrala termică în condensație potrivită pentru necesitățile tale, iar noi o vom livra rapid și sigur direct acasă. Fii Simplex, alege Simplex!

Achitare in rate
Simplex service
Termeni conditii de livrare
Responsabilitatea sociala
Ai nevoie de instalator

Adăugat cu succes în wishlist

+373 79 02 02 06
Luni-vineri08:00 - 18:00
Sâmbătă08:00 - 16:00
DuminicăZi liberă
Introdu datele de contact și revenim cu un apel!