Boilere indirecte

Total: 6 poziții

Boilere indirecte sau boilere cu serpentine -  opțiuni eficiente pentru apa caldă menajeră

La Simplex găsești o gamă vastă de soluții premium pentru un sistem de încălzire și apă caldă menajeră (ACM) eficient și economic, de la centrale termice și cazane pe combustibil solid până la boilere și coloane de gaz și multe altele. Îți propunem o colecție impresionantă de boilere eficiente, precum boilere electrice și boilerele indirecte (boilere cu o serpentină și boilere cu două serpentine) de la producători renumiți, cu cel mai bun raport preț-calitate.

Ce sunt boilere indirecte sau boilere cu serpentine?

Un boiler indirect, sau boiler cu serpentine, este un dispozitiv utilizat pentru încălzirea apei menajere, dar cu o particularitate importantă: acesta nu dispune de un arzător propriu pentru a genera căldură. În schimb, acest tip de boiler se leagă la o sursă externă de căldură, cum ar fi o centrală termică sau un sistem de încălzire, pentru a furniza căldură apei din interiorul boilerului. Principiul de funcționare este simplu: apa din boilerul indirect nu este încălzită direct de un element electric sau un arzător, ci prin intermediul unui schimbător de căldură (o serpentină sau două serpentine), care permite transferul căldurii de la agentul termic (de obicei, apa fierbinte din centrală) la apa din boiler. 

Cele mai populare sunt următoarele două tipuri de boilere indirecte:

  • Boilere indirecte cu o serpentină. Acestea sunt ideale pentru sistemele mai mici sau pentru locuințele cu consum redus de apă caldă, unde se folosește o sursă unică de căldură pentru încălzirea apei. O serpentină ajută la transferul eficient de căldură către apa din interiorul boilerului.

  • Boilere indirecte cu 2 serpentine. Acestea oferă o flexibilitate sporită și sunt potrivite pentru sistemele mai complexe sau pentru locuințele mai mari. Cu două serpentine, pot fi gestionate mai multe surse de căldură sau aplicații simultane, adică un boiler cu două serpentine poate fi folosit în sistemele hibride.

Conexiunea la o sursă externă de căldură permite boilerului indirect să funcționeze într-un mod eficient și fără flacără proprie, ceea ce aduce numeroase beneficii.

Avantajele boilerelor indirecte sunt notabile:

  1. Eficiență ridicată. Un boiler indirect oferă o eficiență energetică crescută deoarece nu există pierderi de căldură datorate unei flăcări directe. În cazul boilerelor cu flacără directă, uneori se pierde căldură în timpul procesului de ardere, ceea ce poate duce la consum ineficient de energie.

  2. Durabilitate. Deoarece nu are un arzător propriu, durata de viață a boilerului indirect este mai lungă. Nu este nevoie să-ți faci griji despre întreținerea și înlocuirea unui arzător, ceea ce poate contribui la economii semnificative pe termen lung.

  3. Flexibilitate și adaptabilitate. Boilerul indirect poate fi conectat la diverse surse de căldură, ceea ce îl face extrem de universal în utilizare. Poate fi utilizat cu centrale termice, sisteme de încălzire prin panouri solare sau oricare altă sursă de căldură disponibilă.

  4. Economie. Chiar dacă costul inițial al unui boiler indirect poate fi mai mare decât cel al unui boiler cu flacără directă, economiile de energie și durabilitatea sa îl fac o alegere rentabilă pe termen lung. Costurile energetice reduse și necesitatea mai mică de întreținere fac ca investiția inițială să se răscumpere în timp.

Dorești eficiență și calitate în încălzirea apei menajere? Te invităm să descoperi gama noastră variată de boilere indirecte. Fie că optezi pentru achiziția online de pe site-ul Simplex.md sau preferați o vizită într-unul dintre showroom-urile noastre, îți garantăm soluții de top la prețuri avantajoase.

Achitare in rate
Simplex service
Termeni conditii de livrare
Responsabilitatea sociala
Ai nevoie de instalator

Adăugat cu succes în wishlist

+373 79 02 02 06
Luni-vineri08:00 - 18:00
Sâmbătă08:00 - 16:00
DuminicăZi liberă
Introdu datele de contact și revenim cu un apel!